Izvor: B92, Beta, 14.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari odustaju od štrajka

Beograd -- Predsednik Sindikata obrazovanja Branislav Pavlović kaže da je potpisivanje kolektivnih ugovora za prosvetare dovoljno da, za sada, odustanu od štrajka.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović najavio je da će iduće nedelje biti potpisani posebni kolektivni ugovori za zaposlene u obrazovanju. Obradović je objasnio da je sa sindikatima prosvete potrebno usaglasiti još nekoliko nerešenih pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon čega će uslediti i potpisivanje ugovora. Tim ugovorima se utvrđuju uslovi rada zaposlenih u prosveti iduće godine.

"Rad na kolektivnim ugovorima počeo je još pre četiri meseca, bilo je mesec dana zastoja, ali mislim da smo doveli taj rad do kraja. Ostalo je još dva, tri člana da se usaglase. Mislim da je obostrani interes da se kolektivni ugovori potpišu i da što pre stupe na snagu", rekao je Branislav Pavlović za B92.

"S obzirom da je naš zahtev oko jednokratne pomoći praktično ispunjen, treba Vlada samo zaključkom da utvrdi kada će novac da se podeli, ukoliko se potpišu ovi kolektivni ugovori u toku nedelje onda nema razloga za nikakvim oblikom šrajka, bar u ovom polugođu", kazao je Pavlović.

Podsetimo, reprezentativni sindikati su najavili da prosvetari neće zaključiti ocene na kraju polugodišta, održati nastavna veća, niti početi drugo polugodište, ukoliko se svim zaposlenima u prosveti do 15. decembra ne isplati jednokratna pomoć i ne potpišu kolektivni ugovori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iduće nedelje ugovor sa prosvetom

Izvor: RTV Pink, 13.Dec.2008, 14:37

Ministar prosvete: Uskoro posebni kolektivni ugovori . . . Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović najavio je da će iduće nedelje biti potpisani posebni kolektivni ugovori za zaposlene u obrazovanju. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.