Pritvorenici prekinuli štrajk

Izvor: B92, 19.Apr.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvorenici prekinuli štrajk

Beograd -- Pritvorenici u Okružnom zatvoru u Beogradu prekinuli su štrajk glađu i odbijanje hrane koja se sprema u zatvorskoj kuhinji.

Kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, pritvorenici su prekinuli štrajk posle pregovora sa upravom Okružnog zatvora i trojicom sudija Višeg suda.

Iz Uprave je ranije saopšteno da su zahtevi štrajkača, koji nisu uzimali hranu spremljenu u zatvorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuhinji od subote, mahom u nadležnosti sudova, čiji su predstavnici juče više sati razgovarali s pritvorenicima.

Pritvorenici su sudijama izneli svoje zahteve koji se odnose na uslove boravka u pritvoru, izmene zakonskih rešenja, o čemu sud nije nadležan da odlučuje, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Njihovi zahtevi su se jednim delom odnosili i na dužinu trajanja sudskih postupaka u pritvorskim predmetima i dužinu trajanja pritvora.

Pritvorenicima je ukazano da dužina trajanja krivičnog postupka zavisi od brojnih procesnih pretpostavki, dok dužina pritvora zavisi od toga kada će prestati zakonski razlozi zbog kojih je pritvor i određen, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Sud je pritvorenicima ukazao da će se naročito hitno postupati u predmetima u kojima pritvori dugo traju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.