Preživeli brodolomci kod Lampeduze štrajkuju u Italiji

Izvor: Blic, 21.Okt.2013, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživeli brodolomci kod Lampeduze štrajkuju u Italiji

Preživeli nakon brodoloma u kome su stotine afričkih imigranata izgubile život protestovali su danas u Italiji, nakon što im nije dozvoljeno da prisustvuju ceremoniji odavanja pošte žrtvama.

Preživeli imigranti, koji su u kolektivnom centru na ostrvu Lampeduza, blokirali su glavni put na ostrvu. Ispred centra postavljen je veliki ekran kako bi imigranti mogli da prate ceremoniju koju je prenosila državna televizija, javlja Bi-Bi-Si.

Memorijalni skup, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održan u luci Agriđento na Siciliji, nije u potpunosti sproveden uz državne počasti, kao što je italijanska vlada ranije obećala.

Ceremoniju su predvodili predstavnici tri konfesije - katoličke, koptske i islamske.

Među okupljenima bili su tri ministra u vladi Italije, lokalni zvaničnici i predstavnici vojske.

Zameniku italijanskog premijera Anđelinu Alfanu okupljeni su dobacivali pogrde nakon skupa, tražeći izmene postojećeg zakona o ilegalnoj imigraciji.

Oko 366 migranata, većinom iz Somalije i Eritreje, izgubilo je život kada je izbio požar na njihovom brodu, zbog čega se prevrnuo i potonuo kod ostrva Lampeduza početkom meseca. Preživelo je 155 osoba.

Pročitajte još Lampeduza: 232 tela izvađeno iz mora, ronioci sutra ulaze u olupinu broda Uhapšen kapetan potonulog broda kod Lampeduze Beba rođena tokom brodoloma i majka poslednje žrtve tragedije kod Lampeduze

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.