Premijerka nudi razgovor taksistima u štrajku jer gradjani ne smeju da trpe

Izvor: Beta, 02.Okt.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka nudi razgovor taksistima u štrajku jer gradjani ne smeju da trpe

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas komentarišući štrajk beogradskih taksista, da "to nije način", jer gradjani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije "otvorena za razgovor" kako bi se problem rešio."Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju gradjane i Vladu time što mogu da zatvore ulice", kazala je Brnabić nakon skupa u Beogradu posvećnom javnoj upravi.Ona je rekla da razume apele taksista, kao i to da su neki posebno ugroženi.Istakla je da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban.Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić kazao je komentarišući tvrdnje taksista da je on omogućio "alternativne vidove" taksi usluga, da organizacije koje se time bave nisu registrovane u njegovom ministarstvu."Te organizacije su registrovane u Agenciji za privredne registre", izjavio je Ružić navodeći da se zakon mora čitati i poštovati.Taksi komora započela je u ponedeljak svakodnevne protestne vožnje u Beogradu kao izraz, kako su naveli, nezadovoljstva zbog nesprovodjenja zakona o prevozu putnika, čime su izazvali velike gužve u saobraćaju u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić nudi razgovor taksistima u štrajku jer 'građani ne smeju da trpe'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas komentarišući štrajk beogradskih taksista, da "to nije način", jer građani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije "otvorena za razgovor" kako bi se problem rešio. "Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju građane i Vladu time što mogu da zatvore...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.