Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk u firmi "Dunav grupa agregati"

NOVI SAD -

Radnici "Dunav grupe agregati" prekinuli su danas štrajk nakon što su sa menadžmentom firme potpisali sporazum o isplati dela zaostalih zarada.

Sporazum obavezuje rukovodstvo firme da radnicima do petka, 20. aprila isplati minimalne zarade za prva tri meseca ove godine i drugi deo oktobarske plate, kao i da uplate sve doprinose i zdravstveno osiguranje, rekao je Tanjugu predstavnik radnika Milivoje Šujdović.

U sporazumu stoji i garancija da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasnik "Dunav grupe agregati" Dušan Borovica neće podneti krivične prijave protiv radnika koji su štrajkovali i blokirali Dunav, ali se očekuje da će Lučka kapetanija tokom današnjeg dana podneti prekršajne prijave protiv radnika koji su od 11. do 13. aprila blokirali međunarodni plovni put Dunava, dodao je Šujdović.

Dogovoreno je i da se do petka na sastanku sa rukovodstvom dogovori i dinamika isplate preostalih zarada iz 2011. godine, kao i hranarine koje radnicima nisu isplaćene.

Sporazum su potpisali generalni direktor "Dunav grupe agregati" Mašan Ercegović, predstavnik radnika Milivoje Šujdović, predsednik Gradskog sindikata za saobraćaj i veze Miroslav Mihajlović i kao garant ispred Vlade Vojvodine, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

U sklopu firme "Dunav grupa agregati" nalaze se četiri firme "Brodarstvo Požarevac", "Brodarstvo Zrenjanin", "Bagersko-brodarsko preduzeće" i "Heroj Pinki".

Oko 470 radnika štrajkovalo je mesecima, a od 11. do 13. aprila radikalizovali su protest blokadom međunarodnog plovnog puta Dunava, zbog čega je oko 20 stranih teretnih brodova bilo usidreno kod Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.