Potvrđen štrajk u Primeri

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Avg.2011, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen štrajk u Primeri

Asocijacija španskih profesionalnih igrača potvrdila je da će štrajkovati za vikend, kada je trebalo da budu odigrane prve utakmice šampionata, jer nije postignut dogovor sa španskom ligom oko novog kolektivnog ugovora igrača.

Stavili smo na sto naše pozicije koje su još uvek veoma udaljene i sada treba da pokušamo da nađemo rešenje da se barem drugo kolo šampionata održi na vreme – rekao je predsednik Profesionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << fudbalske lige Španije, Hose Luis Astijasaran.
Utakmice prvog kola Primere i druge španske lige odložene su za 27, odnosno 28. avgust.
Igrači obe španske lige nezadovoljni su kolektivnim ugovorima koji im ne garantuju sigurne zarade. Sindikat igrača takođe, traži da se u ugovor uvede klauzula koja bi omogućila igračima da jednostrano raskinu ugovor u slučaju da im plata kasni tri uzastopna meseca.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.