Postignut dogovor Vlade i EPS-a

Izvor: S media, 08.Jan.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor Vlade i EPS-a

Sindikat EPS-a i predstavnici Vlade postigli saglasnost oko sindikalnih zahteva. Dogovoreno je da neće biti štrajka zaposlenih u EPS-u.

Učesnici pregovora, nakon završetka sastanka u Ministarstvu energetike, nisu želeli da daju izjave medijima, niti da navedu koji od zahteva Sindikata su prihvaćeni. Pregovarači su kazali da će biti izdato zajedničko saopštenje sa detaljima dogovora.

Pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sindikata EPS-a i predstavnika Vlade Srbije počeli su u utorak, 5. januara, a zahtevi 30.000 radnika bili su povećanje zarada za 20 odsto, isplata regresa do 5.000 dinara mesečno za topli obrok, i da ne bude otpuštanja u reorganizaciji kompanije.

Sindikat je zahtevo i analizu opravdanosti izdvajanja iz EPS-a delatnosti koje nisu vezane za osnovno poslovanje, razgovare o statusu hotela i odmarališta pravljenih novcem radnika, kao i potpisivanje kolektivnih ugovora na osnovu predloga sindikata.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.