Poslodavci pisali Vladi: Nađite rješenje za štrajk sudova

Izvor: Capital.ba, 20.Mar.2024, 14:11

Poslodavci pisali Vladi: Nađite rješenje za štrajk sudova

BANJALUKA – Zbog nefunkcionisanja pravosuđa Republike Srpske uzrokovanog štrajkom u organizaciji Sindikata pravosuđa koji traje od 28. februara 2024. godine, Unija poslodavaca RS je uputila Vladi RS inicijativu za ubrzano rješavanje ovog problema, a sa ciljem da se što prije omogući nastavak rada pravosuđa Republike Srpske. Foto: RTRS „Značajan broj poslodavaca u Srpskoj nije u mogućnosti da ostvaruje pravo zaštite svojih interesa u zakonima predviđenim rokovima, a što za posljedicu ima materijalnu i druge vrste štete koje trpe poslodavci u pravnim poslovima koje ne mogu realizovati pred institucijama pravosuđa u Republici Srpskoj“, saopšteno je danas iz Unije poslodavaca. Navedena situacija, dodaju, usložnjava poslovanje...
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Poslodavci zahtijevaju od Vlade da omogući nesmetan rad pravosuđa

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2024

BANJALUKA – Unija poslodavaca Republike Srpske uputila je zahtjev Vladi Republike Srpske da se riješi problem sa štrajkom radnika u pravosuđu i što prije omogući nesmetan rad.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.