Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2023, 16:10

Posle razgovora sa funkcionerima MUP-a Srbije policajac iz Trgovišta prekinuo štrajk glađu

Nakon desetak dana, privremeno je prekinut štrajk glađu predsednika Sindikata ujedinjene policije Vranje i policijski službenik u grupi za suzbijanje kriminala PS Trgovište Zorana Petrovića. On se odlučio da suspenduje štrajk nakon razgovora sa visokim funkcionerima MUP-a Srbije i obećanja da će formirati specijalni tim koji će ispitati sve njegove navode i tvrdnje.

Na održanom sastanku Petrović je izneo dokaze koje se tiču zahteva kao i ostalih prijava korupcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nezakonitog neprofesionalnog postupanja koje su njegovi nadređeni ignorisali ili pristrasno pustupali po istim, ali i sprovođenja nepotističko partokratske sistematizacije.

Načelno smo se složili da pojave na koje sam ukazao ne mogu da prođu bez najrigoroznijeg sankcionisanja i da se pokrenu sve mere i radnje na suzbijanju ovakvih pojava u redovima MUP-a i spreči urušavanju ugleda Ministarstva. Predložili su i obećali da će formirati specijalni tim koji će postupati po svim elementima pisanim i usmenim na koje sam ukazao - piše u saopštenju koje je na društvenim mrežama objavio Sindikat ujedinjene policije, Sindikalna grupa u Vranju čiji je Petrović predsednik.

Inače, kako su Južne vesti ranije pisale, Petrović se odlučio da započne štrajk glađu zbog korupcije i zloupotrebe političkih veza nadređenih u njegovoj stanici i Policijskoj upravi Vranje. Načelnik policije Saša Nedeljković i predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić tada nisu želeli da se izjašnjavaju na navode i optužbe Petrovića uz opasku da su "to gluposti".

Petrović je ukazivao na nezakonito, neprofesionalno i nemoralno ponašanje onih koji bi protiv toga trebali da se bore ukazivao mnogobrojnim konkretnim prijavama, a na štrajk se odlučio nakon što njegov zahtev o suspenziji načelnika Policijske stanice u Trgovištu koji je, kako kaže, mnogo puta konzumirao alkohol za vreme rada, nije ispunjen.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.