Policajci od sutra u štrajku zbog malih plata

Izvor: Studio B, 11.Nov.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci od sutra u štrajku zbog malih plata

Članovi Nezavisnog sindikata policije i još šest nereprezentativnih policijskih sindikata počeće sutra u sedam sati štrajk zbog lošeg socijalnog statusa pripadnika MUP-a Srbije, rečeno je agenciji Beta.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov rekao je Beti da će policajci dolaziti na posao ali da, po prijemu naloga za izvršenje zadatka, neće odlaziti u redovne patrole >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << već će ostajati u stanici i reagovati samo u slučaju da je izvršeno neko krivično delo. Prema njegovim rečima, šalterske službe MUP-a za vreme štrajka neće raditi.

Barbulov je ponovio da policajci ne traže povećanje plata "iz hira" već samo traže da se poštuju njihova prava iz Zakona o policiji, koja se odnose na plaćanje prekovremenog i rada za praznik i u smenama. On je dodao da sa predstavnicima Vlada Srbije policijski sindikati nemaju kontakt jer im je juče premijer Srbije Mirko Cvetković rekao da ih nije primio na pregovore već samo na razgovor. "A bez pregovora nema ni sporazuma", rekao je Barbulov.

Predstavnici policijskih sindikata ranije danas rekli su da traže povećanje plate za 40 odsto, izmene zakona o policiji i popravljanje statusa policajaca. Njihov zahtev je i redovna isplata dnevnica, plaćanje rada za praznike i tokom vikenda, kao i zamena dotrajale opreme.

Policijski sindikati najavljuju i organizovanje protesta ispred Vlade Srbije za 25. novembar, ukoliko njihovi zahtevi do tada ne budu ispunjeni.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Policija od sutra stupa u štrajk

Izvor: B92, 11.Nov.2010

Beograd -- U petak, tačno u sedam ujutro, srpska policija prestaje sa radom, potvrđeno je za B92 u Udruženim sindikatima policije...Kako kažu, narednih pet dana neće raditi šalteri za izdavanje dokumenata, policija neće obezbeđivati ni sportske manifestacije, neće asistirati ni pri sudskim izvršenjima...Takođe,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.