Izvor: B92, 02.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta crkva na mestu štrajka

Prijepolje -- U mestu Ranče na srpsko-crnogorskoj granici, sagrađena je crkva Sretenja Gospodnjeg na mestu gde je vladika mileševski Filaret 12 dana štrajkovao glađu.

Filaret je štrajkovao pošto mu crnogorske vlasti nisu dozvolile ulazak na teritoriju Crne Gore, na kojoj se nalazi deo Mileševske eparhije. U nedelju 4. maja crkva će biti osveštana na narodnom saboru.

Za svetkovinu, zakazanu 4. maja, dolazak su najavili ministar infrastrukture Srbije Velimir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ilić i predsednik Srpske narodne stranke u Crnoj Gori Andrija Mandić, koji su polovinom septembra pobili krst na temeljima crkve.

Vladika mileševski Filaret je rekao da nema problema sa odlaskom u crkve i manastire Mileševske eparhije na severu Crne Gore, pošto se po zahtevu MUP Crne Gore uredno prijavi pred svaki prelazak iz Srbije u Crnu Goru.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.