Počeo štrajk upozorenja u Žitoprometu

Izvor: Blic, 26.Jan.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo štrajk upozorenja u Žitoprometu

Zaposleni u čačanskom privatnom preduzeću Žitopromet održali su danas jednosatni štrajk upozorenja zahtevajuću isplatu dve zaostale plate i povećanje proizvodnje.

Više desetina radnika Žitoprometa okupilo se od 12.00 do 13.00 ispred kapije preduzeća, zahtevajući ispunjenje zahteva. Predsednik Štrajakačkog odbora Prvoslav Šolajić rekao je agenciji Beta da će jednosatni štrajk upozorenja biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizovan svakog od narednih sedam dana i da će, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, 2. februara stupiti u generalni štrajk.

On je dodao da su svi zaposleni u Žitoprometu pre deset dana poslati "na čekanje" i da preduzeće trenutno ne radi. Prema njegovim rečima, prosečna plata u Žitoprometu,koji zapošljava 77 radnika je oko 20.000 dinara.

Žitopromet je privatizovan 2007. godine, kada ga je kupila crnogorska firma Pantomarket, čiji je vlasnk Pantelija Vučurević. On je pored Žitoprometa na aukcijama kupio još četiri čačanske firme Veterinarsku stanicu, Poljopromet, Stočar i Farmu u Mrčajevcima.

Zaposleni u Veterinarskoj stanci i Farmi u Mrčajevcima prošlog meseca štrajkovali su takođe zbog neisplaćenih zarada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.