Pismo medijskih udruženja Mekalisteru o Maji Pavlović

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo medijskih udruženja Mekalisteru o Maji Pavlović

Nezavisno udruzenje novinara Srbije, Nezavisno udruzenje novinara Vojvodine i Lokal pres uputili su danas pismo predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru u kojem su ga obavestili o štrajku koleginice Maje Pavlovic i zatražili od njega da joj pruži podršku prilikom posete Srbiji.

Pismo prenosimo u potpunosti:

Poštovani gospodine Mekalister,

želimo da Vas obavestimo pred Vaš dolazak u Beograd, da naša koleginica, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlasnica lokalne televizije Kanal 9 iz Novog Sada, Maja Pavlović, štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva, jer je njenom mediju nerazumnim propisima i rešenjima državnih organa, onemogućen normalan rad i preti mu gašenje.

Rešavanjem zahteva koleginice Pavlović, zapravo, značajno bi se olakšao ekonomski položaj svih lokalnih i regionalnih rtv emitera, posebno onih sa nezavisnom uređivačkim politikom koji objektivno, kritički nepristrasno i svestrano informišu građane.

Molimo Vas da prilikom posete odvojite malo vremena i pružite podršku Maji Pavlović, a pre svega da Vaše domaćine iz državnog vrha Srbije zamolite da učine napore kako bi njen slučaj bio pozitivno rešen i time se stvore uslovi da ona prekine štrajk glađu.

Obraćamo Vam se jer je njeno zdravlje ugroženo i jer verujemo da Vi imate toliko uticaja na čelnike naše države da konačno shvate ozbiljnost situacije i preduzmu neophodne korake kako bi se ova nemila situacija razrešila.

U Beogradu, 25. avgusta 2019. godine

Nezavisno udruženje novinara Srbije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Lokal Pres

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.