Petorica štrajkuju, ostali rade

Izvor: Politika, 14.Feb.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica štrajkuju, ostali rade

Jedan od saobraćajaca u Čačku koji štrajkuju glađu primljen u bolnicu, drugi odustao od protesta

Čačak – Većina od ukupno 96 policajaca i službenika Saobraćajne policijske ispostave u Čačku juče se vratila redovnim obavezama i patrole su izašle na teren, ali su petorica najupornijih saobraćajaca nastavila štrajk glađu. Na početku njihovog protesta, 11. februara po podne, bilo ih je sedmorica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali je prekjuče Goran Dobrić prevezen u čačansku bolnicu zbog zdravstvenih problema, dok je juče ujutro Dejan Resimić javio komandiru da odustaje od štrajka.

O Dobrićevom zdravstvenom stanju dr Miroslav Sretenović, portparol Zdravstvenog centra u Čačku juče je rekao:

– Policajac koji je 12. februara primljen u čačansku bolnicu zbog zdravstvenih tegoba smešten je u koronarnu jedinicu, nije životno ugrožen i u toku je njegovo dalje ispitivanje.

Pred Saobraćajnom ispostavom u čačanskom naselju Alvadžinica preksinoć se okupilo oko stotinu meštana koji su dali podršku štrajkačima, a zatim u toku večeri kamionima blokirali saobraćaj na raskrsnici magistralnih drumova u Preljini, sedam kilometara od Čačka. Intervencijom policije blokada je uklonjena posle 15 minuta, i saobraćaj normalizovan.

Preksinoć je u prostorijama ispostave u Čačku održan radni dogovor kojem je prisustvovao general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije. Tada je suspendovanom načelniku Odeljenja saobraćajne policije u Čačku, Dragoslavu Krdžiću, predočeno da više neće obavljati tu dužnost već će mu biti ponuđeno drugo radno mesto. U isto vreme, od policajaca koji štrajkuju glađu zatraženo je da prekinu protest, uz obećanje da neće trpeti mere zbog štrajka.

Saobraćajnom ispostavom u Čačku sada rukovodi komandir Radosav Bošković koji je i bio na toj dužnosti, uz privremenu saradnju dvojice pomoćnika generala Simića, koji će ostati u Čačku dok se situacija ne normalizuje.

Štrajkači glađu koji su nastavili svoj protest u krugu ispostave, sada imaju samo dva zahteva: da se Dragoslav Krdžić vrati na mesto načelnika Odeljenja saobraćajne policije, i da se penzioniše Milovan Petrović, načelnik Policijske uprave u Čačku.

G. Otašević

objavljeno: 14.02.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.