PREGOVORI O UVEZENIM AUTOMOBILIMA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREGOVORI O UVEZENIM AUTOMOBILIMA

Vlasnici automobila uvezenih iz EU bili spremni na štrajk glađu zato što ne mogu da registruju vozila. Na pomolu dogovor sa Carinom

ČAČAK - Vlasnici „stranaca" već godinu i po muku muče sa svojim kolima koja su uvezli iz Evrope, a ne mogu da ih voze!

Već im je, kažu, pao mrak na oči i bili su spremni da počnu i štrajk glađu kako bi dokazali da su ih carinska ispostava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Policijska uprava obmanuli. Ipak, u poslednjem trenutku je dogovoreno da počnu s pregovorima kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.

- Stalno postavljamo jedno te isto pitanje: Zašto je dozvoljeno carinjenje vozila pre nego što je izvršena provera u inostranstvu i zašto je država tolerisala rad agencija koje su izdavale ovlašćenja, koja su i oni platili i dobili? - pita oko 250 vlasnika uvezenih vozila koji neće odustati od razrešenja svog problema.

Policijska uprava u Čačku je pre nešto više od godinu dana, posle provere u inostranstvu, na području Moravičkog okruga počela da oduzima vozila za koja je utvrđeno da su ovlašćenja falsifikovana. Od 2.518 zahteva za preregistraciju automobila utvrđeno je da je u 255 slučajeva ovlašćenje falsifikovano. Rešeno je 247 predmeta.

U policiji kažu da će se na zajedničkom sastanku kod nadležnih u Carini tražiti hitno rešavanje carinskih prijava kako bi PU Čačak, eventualno, mogao da odluči o ponovnim registracijama spornih vozila.

(O. D.)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.