[POSLEDNJA VEST] Zaposleni u kompaniji Croatia Airlines od ponedeljka u štrajku, Zahteva se sklapanje kolektivnog ugovora

Izvor: TangoSix.rs, 03.Jul.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POSLEDNJA VEST] Zaposleni u kompaniji Croatia Airlines od ponedeljka u štrajku, Zahteva se sklapanje kolektivnog ugovora

Organizacija radnika Croatie Airlines (ORCA) najavila je početak štrajka u svim delovima i radnim jedinicama hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika u ponedeljak sa početkom 6 časova ujutru i naglasila da će obustava rada trajati do ispunjenja zahteva ili odluke štrajkačkog odbora o prestanku štrajka, saopšteno je iz ORCA-e.
Kako navode, razlog štrajka jeste neprihvatanje sindikalnog predloga Kolektivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ugovora (predlog predat 6. aprila 2017. godine) tokom kolektivnog pregovaranja, te se štrajkački zahtev ogleda upravo u sklapanju tog ugovora.
– Radnici će štrajkati pred sjedištem poslodavca, na adresi Bani 75b, Buzin, te na svim lokacijama gdje poslodavac obavlja svoju djelatnost. Radnici će štrajk provoditi uskratom rada pred sjedištem poslodavca, a oni koji su na izdvojenim lokacijama će isti provoditi obustavom rada na tim lokacijama. – ističu iz ORCA-e.
O tome zašto zaposleni posežu za rigoroznim merama, kakvi su njihovi zahtevi i kakva je pozadina najavljenog štrajka danas je analizirao naš kolumnista Alen Šćuric.

The post [POSLEDNJA VEST] Zaposleni u kompaniji Croatia Airlines od ponedeljka u štrajku, Zahteva se sklapanje kolektivnog ugovora appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Zaposleni u "Kroacija Erlajnsu" najavili štrajk 9. jula, traže veće plate, manje prekovremenog rada

Izvor: Blic, 03.Jul.2018

Organizacija radnika Kroacija Erlajnsa (ORCA) najavila je danas da od ponedeljka, 09. jula, kreće u štrajk.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.