Oružari u ponedeljak ponovo štrajkuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružari u ponedeljak ponovo štrajkuju

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" stupiće u 23. aprila u štrajk upozorenja jer nisu ispunjeni zahtevi Sindikata da se ta faberika izuzime iz postupka privatizacije dela kapitala i da se prekine umanjivanje plata zaposlenima od 10 odsto.

Štrajk će trajati od 12 do 13 časova i biće održan u poslovnom prostoru ispred pravne zgrade fabrike "Zastava oružje".

Predlog zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji, predviđa i prodaju dela kapitala vojnih fabrika, uvršten je u dnevni red sednice Skupštine Srbije, koja počinje 24. aprila.

Dragan Ilić, predsednik fabričke Sindikalne organizacije, rekao je da u Nacrtu zakona nisu ugrađene njihove primedbe koje se odnose na taj deo.

"Naša fabrika, koja ove godine proslavlja 165 godina postojanja i preživels sva društvena uređenja, uvek je bila u državnom vlasništvu i u sindikatu smatramo da je predloženi Nacrt zakona u suprotnosti sa interesima, fabrike i zaposlenih", rekao je Ilić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Oružari za ponedeljak najavili štrajk upozorenja

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2018, 09:13

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" stupiće u ponedeljak, 23. aprila u štrajk upozorenja jer nisu ispunjeni zahtevi Sindikata da se ta faberika izuzime iz postupka privatizacije dela kapitala i da se prekine umanjivanje plata zaposlenima od 10 odsto...Štrajk će trajati od 12 do 13...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.