Općinski sud proglasio nezakonitom obustavu rada Zenicatransa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Općinski sud proglasio nezakonitom obustavu rada Zenicatransa

Štrajk radnika Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "Zenicatransa-prevoz putnika“ je nezakonit, navedeno je u nepravosnažnoj presudi Općinskog suda u Zenici, koja je donesena u ponedjeljak. "Presudom je potvrđeno da je štrajk nezakonit i da u roku od 15 dana treba biti obustavljen. U roku od 15 dana, svaka strana ima i pravo na žalbu Kantonalnom sudu Zenica", kazao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornik Općinskog suda u Zenici Naiče Arnaut. Predsjednik Sindikata...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2020, 12:24

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans" nisu prekinuli blokadu Autobuske stanice uprkos odluci Opštinskog suda da je štrajk nezakonit.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.