Oliver Ivanović štrajkuje glađu, traži premeštaj

Izvor: Politika, 04.Mar.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović štrajkuje glađu, traži premeštaj

KOSOVSKA MITROVICA – Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović započeo je danas štrajk glađu, a njegov jedini zahtev je da bude premešten iz Prištine u Pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da je Ivanović danas započeo štrajk glađu i da je u Pritvorskoj jedinici u Prištini suočen >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa bezbednosnim i zdravstvenim problemima.

„Danas sam u Pritvorskom centru u Prištini posetio moga branjenika gospodina Olivera Ivanovića. On me obavestio da je danas stupio u štrajk glađu sa jednim jedinim zahtevom da iz Pritvosrkog centra u Prištini bude premešten u Pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je Vlajić.

Vlajić je dodao da je nakon tri podneta predloga za njegov premeštaj u Kosovsku Mitrovicu koja su odbijena, a neki od njih nisu ni razmatrani, ovo jedino što je Ivanović mogao da učini kako bi zaštitio svoja prava.

Izdržavanjem pritvora u Prištini ozbiljno je ugrožena bezbednost i zdravlje Olivera Ivanovića, rekao je Vlajić koji je podsetio da lider SDP odgovara za navodne zločine počinjene nad Albancima tokom i posle sukoba na Kosovu.

„Smešten je u Pritvorskoj jedinici u Prištini, u gradu gde ne živi njegova porodica i gde su svi uhapšeni, ali i svi stražari Albanci”, naglasio je Vlajić.

Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je ucestvovao u navodnim ratnim zlocinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujuci teško ubistvo.

Tanjug

objavljeno: 04.03.2014.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oliver Ivanović počeo štrajk glađu

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Mar.2014

PRIŠTINA - Jedini zahtev Ivanovića je da mu se omogući premeštanje iz Pritvorske jedinice u Prištini u Pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ivanović počeo štrajk gladju

Izvor: Beta, 04.Mar.2014

BEOGRAD, 4. marta 2014. (Beta) - Lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović počeo je štrajk gladju u pritvoru u Prištini, sa ciljem da mu se omogući premeštanje u pritvor u Kosovskoj Mitrovici...Advokat Nebojša Vlajić rekao je agencjii Beta, da je tri puta podnosio zahtev da se Ivanović...

Nastavak na Beta...

Ivanović štrajkuje glađu

Izvor: OkRadio.rs, 04.Mar.2014

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović počeo je štrajk glađu u pritvoru u Prištini, sa ciljem da mu se omogući premeštanje u pritvor u Kosovskoj Mitrovici. Advokat Nebojša Vlajić rekao je da je tri puta podnosio zahtev da se Ivanović premesti u  Mitrovicu, da je molba dobijena jednom,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.