Od dece nam prave roblje

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2018, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od dece nam prave roblje

U želji da odgovore na pitanje zbog čega prosvetari tako često štrajkuju Sindikat prosvetara u Čačku se pismom obratio roditeljima učenika u kojem ističu da oni nisu neradnici koji žele velike plate, već da je u pitanju nešto drugo, a to drugo se odnosi na urušavanje školstva u Srbiji.

"U prethodne dve decenije u Srbiji se ubrzano urušava školstvo. Cilj je da se razore dobra državna škola i obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje je svima dostupno, a učini dostupno samo tajkunskoj eliti. Vaša deca treba da budu jeftina radna snaga kod kuće i u inostranstvu. Taj proces traje do dana današnjeg, a svaki naredni ministar prosvete novim zakonima razara i ono malo kvaliteta što nam je ostalo. Za ovakvu situaciju nisu krivi prosvetni radnici, već oni koji prosvetom upravljaju primajući komande iz ko zna kojih centara moći koji od Srbije prave koloniju", ističe se u pismu prosvetara.

Prosvetari su kritikovali i dualno obrazovanje koje se uvodi, kako ističu, bez ikakve pripreme i uz obrazloženje da dualno obrazovanje decu čini automatski spremnim za tržišno superiskorišćavanje, što je nedopustivo, jer škola mora da stvara ljudska misleća bića.

"Mi se borimo da vaša i naša deca imaju budućnost u Srbiji, a ne da beže na Zapad, da ne budu jeftina radna snaga koju će svako moći da zloupotrebljava i ponižava", kaže se u pismu čačanskih prosvetara upućenog roditeljima učenika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.