Od danas niko ne odnosi ulično smeće – “Čistoća” u štrajku!

Izvor: Novine novosadske, 27.Nov.2012, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas niko ne odnosi ulično smeće – “Čistoća” u štrajku!

Gornji levi strajk Cistoce kontejneriRadnici “Čistoće” od jutros ne odnose smeće sa novosadskih ulica, a otpad će se gomilati sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade.
Kako je izjavio predstavnik sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << Boban Petković, dežurne ekipe će odnositi smeće sa prioritetnih lokacija poput Kliničkog centra Vojvodine i naselja van centra grada, ali ostatak Novog Sada će ostati zatrpan smećem.
“Poštujemo minimum procesa rada, i sedam naših vozila odnosi smeće iz bolnica, vrtića, škola i naselja koja imaju tipizirane kante. Ostatak grada se ne čisti”, navodi on.
Petković navodi da odgovori koje su radnici dobili od rukovodstva nisu obećavajući, i da do jutros njihovi zahtevi za isplatom oktobarskih i novembarskih plata nisu ispunjeni. Prema njegovim rečima, čim novac legne na račun, đubretari će tog trenutka početi da čiste grad. Direktor “Čistoće” Dragan Božić naveo je međutim kako novca za plate trenutno nema, i poručio radnicima da i u štrajku moraju da poštuju minimum procesa rada i odnose smeće sa važnih lokacija.
Izvor: NNS/RTV/Radio 021

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Čistoća" u štrajku, ne odnosi smeće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2012

NOVI SAD -..Radnici "Čistoće" od jutros ne odnose smeće sa novosadskih ulica, a kako kažu iz ovog preduzeća, otpad će se gomilati sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade...Dežurne ekipe će ipak odnositi smeće sa prioritetnih lokacija poput Kliničkog centra Vojvodine i naselja van centra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.