Obradović: Prekidam štrajk glađu; Mihajlović: Dobro što je prekinut post, sad istraga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 11:40

Obradović: Prekidam štrajk glađu; Mihajlović: Dobro što je prekinut post, sad istraga

Narodni poslanici Pokreta Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić odlučili su danas da prekinu štrajk glađu, a Obradović je izjavio da je uveren da su učinili sve da skrenu domaću i međunarodnu pažnju na nedemokratski karakter aktuelne vlasti.

Za razliku od njih, ja sam čovek malih pobeda i velike borbe

Ja sam, za razliku od njih, mali čovek malih pobeda i velike borbe, rekao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, komentarišući, na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinara, izjavu predsednika Dveri povodom odluke da prekine štrajk glađu.

Mali sam ja čovek da bih razumeo pobede pojedinih predstavnika opozicije, ironično je prokomentarisao Vučić, na pitanje o Obradovićevom obrazloženju za prekid štrajka.

“Čestitam mu na svim velikim pobedama i želim im da tako uspešno nastave”, zaključio je.

Obradović je danas, posle 11 dana, prekinuo štrajk glađu.

Dodaje da su za 11 dana razotkrili vlast, koja prema njegovim rečima, nema sluha za drugačije mišljenje i ne želi da razgovara sa onima koji drugačije misle.

"Bez hrane se može, ne može se bez slobode", kazao je Obradović i dodao da smatraju da se bez lične žrtve ne može predvoditi narod.

Pet zahteva koje su definisali tokom štrajka, kaže, biće osnov "političkog manifesta" u kojem će pozvati narod na odbranu Ustava, Kosova i Metohije, na borbu protiv korupcije i kriminala i slobodu medija.

Pokret Dveri nastavlja aktivno bojkot kampanju, kazao je Obradović i najavio da slogan "Sloboda, sigurnost, pravda za sve" postaje moto nove kampanje Dveri i "novi politički manifest za formiranje ustavnobraniteljskog pokreta".

Obradović je istakao i da su on i Kostić dobijali pozive da prekinu sa štrajkom glađu, kako od episkopa u SPC, kolega, tako i građana, a da je njega lično prelomio poziv porodice da donese odluku o prekidu štrajka.

"Ima i drugih načina da se ova borba nastavi", kazao je Obradović.

Mihajlović: Dobro što je Obradović prekinuo post, sad istraga

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da je dobro što je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović prekinuo štajk glađu i dodaje da sada tužilaštvo treba da završi istragu o nasilju koje je Obradović izazvao ispred Skupštine Srbije, kada je fizički napao poslanike.

Ona je u saopštenju navela da je odluka Obradovića da prekine "strogi post ili štrajk glađu" dobra odluka zbog njegovog zdravlja i dobra odluka zbog Obradovićeve porodice i da sada tužilaštvo treba da završi istragu o izazivanju nasilja ispred parlamenta, kada je Obradović fizički napao poslanike jer, poručuje, nasilje ne sme da ostane nekažnjeno i nasilje moramo da isteramo iz politike.

Mihajlović kaže da su tokom proteklih deset dana građani mogli da vide sav besmisao odluke lidera Dveri Boška Obradovića da uđe u štrajk glađu, kao i iznošenje potpuno nejasnih zahteva.

"Nema političkog delovanja van institucija, nema politike bez učešća na izborima, nema politike i političara bez ideja i programa i podrške građana. Tako je svuda u svetu, tako je i u Srbiji. Ko to neće da prihvati - i nije za politiku", zaključila je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.