Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2023, 07:37

Obeležava se 1. maj - Međunarodni praznik rada, sindikalci poručuju da prava radnika moraju biti bolja

Savez samostalnih sindikata Srbije kao domaćin ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog praznika rada danas je na platou ispred Doma omladine organizovao skup i predstavu o prvom protestu radnika 1. maja 1893. godine, ispred tadašnje kafane Radnička kasina.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležava se 1. maj - Međunarodni praznik rada

Izvor: B92, 01.Maj.2023

Širom sveta danas se obeležava 1.maj - Međunarodni praznik rada, u znak sećanja na 1. maj 1886. godine...Dan kada su radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme...Na prvom kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da se naredne godine održi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.