Nema popravke! U Barsi rat igrača i uprave, štrajk bi imao dalekosežne posledice!

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2020, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema popravke! U Barsi rat igrača i uprave, štrajk bi imao dalekosežne posledice!

Predlog odbijen, ali se igrači ne pitaju, šta će biti, pominje se i štrajk!

Igrači su rekli svoje. Četiri kapitena Barselone, Mesi, Pike, Buskets i Serhi Roberto su odbili predlog kluba da im plate budu umanjene za 70% dok traje vanredno stanje.

Naime, u ovom trenutku, Barselona želi da iskoristi odluke vlade, spasi što se spasti može, ali igrači ne pristaju. U ime svlačionice, vodeći fudbaleri su odbili predlog, iako je nuđen i kompromis da, onim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igračima koji manje primaju plata bude prepolovljena.

Barselonini igrači su tražili od sindkata profesionalnih fudbalera da spreči ovu inicijativu klubova, ali čini se da su nemoćni.

Naime, Barselona ne mora da ima saglasnost i ona je već prihvatila predlog vlade, jer klub jednostavno nema odakle da isplati trenutna primanja bez prihoda u vreme vanrednog stanja. Bertomeu je probao da sve dogovori sa igračima, da ih ubedi da ovo neće dugo trajati, kako ne bi ulazio u sukob, ali oni odbijaju bilo kakvo smanjenje.

Nije ih uverio, a ovo će se odraziti na odnose kluba sa igračima. Isti problem Bertomeu ima i sa košarkašima koji takođe ne pristaju na smanjenje.

Danas će bord direktora doneti odluku o smanjenu, ali postoji bojazan da će igrači stupiti u štrajk upozorernja, što bi dovelo do potpunog haosa.

Bertomeu je kažu razočaran ponašanjem fudbalera na čije plate Barselona troši 507 miliona evra godišnje, od projektovanih milijardu prihoda, što je nemoguća misija, već sada je izvesno da će klub biti u velikim gubicima.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Barselona želi da smanji plate, igrači odbili?

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2020

Katalonski sportski gigant Barselona želi da smanji plate igračima tokom pandemije korona virusa, ali je prvi predlog Uprave odbijen, piše AS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.