RRA prati rad TV Avala, za sada nema kršenja zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA prati rad TV Avala, za sada nema kršenja zakona

BEOGRAD -

Oduzimanje dozvole za emitovanje programa beogradskoj televiziji Avala krajnja je mera ako ne bude rešenja u tom mediju čiji zaposleni 20 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata.

To je danas u Beogradu kazao član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Miloš Rajković.

"Reakcija (RRA) se u krajnjoj instanci završava tako što se može uzeti dozvola za emitovanje televizijskog programa od TV Avala. U ovom trenutku nema (razloga za to), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << monitoring se vrši, videćemo šta će se dešavati narednih dana", kazao je Rajković novinarima u prostorijama RRA posle sastanka sa predstavnicima zaposlenih na televiziji Avala.

On je naveo da RRA prati program TV Avale i za da sada RRA nije utvrdila ozbiljnije i drastičnije kršenje zakona, ali je upozorio da će RRA odmah reagovati ukoliko do toga dođe.

"Ukoliko dođe do kršenja zakona, reagovaćemo najpre upozorenjem, a kao krajnja sankcija postoji mogućnost oduzimanja dozvole", kazao je Rajković.

Time bi, kako je naveo, vlasnici ostali bez TV kuće u koju su, prema saznanjima RRA, uložili "ozbiljan novac" u proteklih četiri, pet godina i izgubili bi jedan ozbiljan resurs.

Rajković je kazao da će se članovi Saveta RRA sutra sastati sa svim vlasnicima televizije Avala i da je za RRA vlasnička struktura tog medija jasna.

"Mi smo uputili poziv vlasnicima. Imamo obećanje da će se pojaviti sutra na sastanku sa nama. Gledaćemo da im prenesemo deo onoga što smo čuli od zaposlenih i pokušati da na bazi dobre volje nađemo rešenje kako bi TV Avala nastavila normalno da posluje", kazao je Rajković.

Na današnjem sastanku članova Saveta RRA i zaposlenih u TV Avala bio je i predsednik RATEL Milan Janković.

Predstavnik zaposlenih TV Avala Nikola Vukomanović je kazao novinarima posle sastanka da zaposleni veruju da će sutrašnji sastanak predstavnika RRA i vlasnika TV Avala doneti neko rešenje.

Vukomanović je rekao da su zaposleni spremni da radikalizuju protest ukoliko rešenja ne bude.

Televizija Avala jedna je od pet komercijalnih TV stanica koje imaju dozvolu za emitovanje na celoj teritoriji Srbije.

Novinarska udruženja podržala su štrajk na TV Avala i pozvala vlasnike te televizije - Željka Mitrovića, biznismena Danka Đunića, Ekonomski institut i austrijsku firmu "Grinberg invest" - da udovolje zahtevima zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RRA: Za sad bez oduzimanja dozvole TV Avala

Izvor: Mondo, 10.Jan.2012

Oduzimanje dozvole za emitovanje programa beogradskoj televiziji Avala krajnja je mera ako ne bude rešenja u tom mediju čiji zaposleni 20 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata.

Nastavak na Mondo...

RRA prati rad TV Avala

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jan.2012

BEOGRAD, 10. januara 2012. (Beta) - Oduzimanje dozvole za emitovanje programa beogradskoj televiziji Avala krajnja je mera ako ne bude rešenja u tom mediju čiji zaposleni 20 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata... BEOGRAD, 10. januara 2012. (Beta) - Oduzimanje dozvole za emitovanje programa beogradskoj...

Nastavak na NaDlanu.com...

TV Avali preti oduzimanje dozvole

Izvor: Politika, 10.Jan.2012

RRA insistira da se u najkraćem roku imenuju glavni i odgovorni urednik ..Jedina mera koju Republička radiodifuzna agencija (RRA) može da preduzme, u vezi sa situacijom na TV Avala, gde zaposleni štrajkuju više od dvadeset dana, jeste oduzimanje dozvole za emitovanje. Međutim, prema rečima člana...

Nastavak na Politika...

"Avali" preti oduzimanje dozvole za emitovanje?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2012, 09:36

Jedina mera koju RRA može da preduzme, u vezi sa situacijom na TV Avala, gde zaposleni štrajkuju više od 20 dana, je oduzimanje dozvole za emitovanje...Međutim, prema rečima člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije Gorana Pekovića, agencija ne želi da se to desi i tražiće se druga rešenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

TV Avali preti oduzimanje dozvole

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Jan.2012

ADVERTISER-SERBIA.COM / Beograd - RRA insistira da se u najkraćem roku imenuju glavni i odgovorni urednik.. (KLJUČNE REČI: televizija Avala; člana Saveta Republička radiodifuzna agencija Goran Peković; Bojana Lekić; izvršni direktor Ratel Milan Janković; Dragana Čabarkapa; Nenad Cvjetićanin;...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.