Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević štrajkuje glađu od kada je smešten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

Marina Medojević navela je u saopštenju da je njen muž "kidnapovan po nalogu Višeg suda", uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

"Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reč, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor", navela je Marina Medojević.

Ona je rekla da Nebojša Medojević, radi sopstvene bezbednosti koja mu je ugrožena, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video-nadzorom.

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, prenela je RTRS.

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SRAMNA ODLUKA APELACIONOG SUDA U PODGORICI: Nebojša Medojević ostaje u zatvoru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 14:34

Medojevićeva supruga, Marina Medojević, ranije je saopštila da njen suprug štrajkuje glađu od dolaska u zatvor..Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu advokata Nebojše Medojevića i Milana Kneževića. Time je potvdio rešenje Višeg suda u Podgorici o pritvoru poslanika Demokratskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.