Ne odustaju od štrajka: 70 rudara prespavalo u jami rudnika Stranjani

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne odustaju od štrajka: 70 rudara prespavalo u jami rudnika "Stranjani"

Zenica -- Oko sedamdeset rudara pogona "Stranjani" Rudnika mrkog uglja Zenica prenoćilo je u jami i poručilo da će nastaviti protest.

Na jučerašnjem sastanku u Direkciji Rudnika mrkog uglja "Zenica", kojem nisu prisustvovali predstavnici pogona “Stranjani”, zaključeno je da će pogon biti zatvoren, ali da rudari neće ostati bez posla.

Uprava rudnika poručila je da će vršiti preraspodelu rudara iz "Stranjana" u preostala dva pogona.

Rudari smatraju da se na taj način žele prikriti gubici u jami "Raspotočje" i opravdati velike investicije, a gubici prepisati "Stranjanima" koji imaju najkvalitetniji ugalj, prenosi Srpskainfo.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 70 rudara prenoćilo u jami Rudnika Zenica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019

Oko 70 rudara pogona "Stranjani'' Združenog društva Rudnici mrkog uglja Zenica provelo je noć u jami i poručilo da će protesti biti nastavljeni...Kako prenosi N1, grupa rudara danas je predala tužbe zbog neuplaćenih doprinosa tokom proteklih godina...Na jučerašnjem sastanku u Direkciji rudnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.