Nastavlja se štrajk u srpskim poštama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se štrajk u srpskim poštama

Obustava rada u poštama širom Srbije nastavljena je i danas, a zaposleni kažu da će tako biti do daljeg, sve dok im država ne omogući bolja primanja.

Kako javlja N1, oni traže zarade u visini republičkog proseka, jer su im plate, kažu, manje od 40 hiljada.

Rukovodstvo obećava da će od sledeće godine plate biti uvećane za deset odsto, na šta predstavnici sindikata odgovaraju - to je neprihvatljivo.

Predstavnici sindikata navode da su na obustavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada primorani, jer kako tvrde, Vlada nije ispunila obećanje da će do 30. novembra radnicima sa najnižim primanjima biti promenjen koeficijent i linearno povećane zarade.

Navode i da su plate u srpskim poštama bedne.

"I naše zarade se kreću od 32.000 do 39.000 dinara u zavisnosti od radnog staža", rekao je Zoran Pavlović, Samostalni sindikat poštanskih radnika.

Radnici traže povećanje zarada u visini republičkog proseka, koji prema zvaničnim podacima iznosi oko 54.000 hiljade dinara.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavljen štrajk u poštama širom Srbije

Izvor: RTS, 06.Dec.2019

. Obustava rada u poštama širom Srbije nastavljena je i danas.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.