Nakon 20 meseci, Ivanović u kućnom pritvoru

Izvor: Prva.rs, 21.Sep.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon 20 meseci, Ivanović u kućnom pritvoru

Ivanović je bolnicu napustio danas posle 14 sati u pratnji supruge i sina.
Lider SDP je smešten u bolnicu prošlog meseca nakon što je u pritvoru započeo višednevni štrajk glađu zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode.
Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću u petak je Euleksovo sudsko veće odredilo meru kućnog pritvora nakon 20 meseci provedenih u zatvoru. 
Garancije >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da će Ivanović i Delibašić biti dostupni kosovskom pravosuđu bilo kog trenutka ako im se omogući odbrana sa slobode ranije je dala Vlada Srbije.
Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine. Optužnicom su obuhvaćeni Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva. 
Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija Roksana Komša a sva petorica Srba izjasnili su se na početku suđenja da se ne osećaju krivim za dela koja im se stavljaju na teret.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.