Izvor: B92, 11.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava štrajka uprave i pravosuđa

Beograd -- Sindikat zaposlenih u upravi i pravosuđu pozvaće na obustavu rada ako Vlada do 20. aprila ne donese odluku o kolektivnom ugovoru za državne službenike i nameštenike.

Čelnici ovog sindikata kažu da je država odgovorna za to što ne postoji kolektivni ugovor. Prema rečima predsednice sindikata Slavice Živanović, Srbija je poslednja država u regionu koja nije potpisala kolektivni ugovor i zato je to, kako je rekla, prioritetnije pitanje od bilo kakve izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trke.

"Da li je moguće da država Srbija jedina nema toliko pameti i toliko osetljivosti za toliko osetljiv državni problem i da su nam sve bivše republike utekle toliko da ne možemo da ih stignemo? Govorim ovo kao birač, građanin, sindikalac, vreme je da nas ozbiljno pitaju šta želimo, a ne samo tek sporadično u predizbornoj trci svih stranaka", kaže Živanovićeva.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.