Lekari KC-a u generalnom štrajku (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 14.Mar.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari KC-a u generalnom štrajku (VIDEO)

Niški Klinički centar od danas je u generalnom štrajku, kaže predsednik štrajkačkog odbora zaposlenih na opštoj hirurgiji, dr Aleksandar Zlatić.
Lekari će poštovati minimum procesa rada, zbrinjavaće se hitni i onkološki pacijenti, kao i trudnice i porodilje. Zlatić dodaje da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva, odnosno povećanja plata i ukidanja solidarnog poreza i zabrane prijema novih radnika.

Zaposleni u zdravstvu i dalje su nezadovljni zbog uvođenja solidanarnog poreza, smanjenja koeficijenta za obračun plata, ukidanja nadoknade za dežurstva duža od 40 sati i zabrane zapošljavanja do 2016, kaže predsednik štrajkačkog odbora zaposlenih na opštoj hirurgiji kaže, dr Aleksandar Zlatić.
Rukovodstvo Kliničkog centra ističe da štrajk ne ugrožava rad ove zdravstvene ustanove i da klinike za pedijatriju, dečiju hirurgiju, urologiju i kožne bolesti ne protestuju.
Štrajk će trajati do ispunjenja zahteva.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalni štrajk lekara u Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Mar.2014

Lekari Kliničkog centra u Nišu stupili su danas u generalni štrajk kojim traže ukidanje solidarnog poreza, ali i izražavaju nezadovoljstvo zbog smanjenja koeficijenta za obračunavanje plata, kao i onemogućavanja plaćanja nadoknade za dežurstva duža od 40 sati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Idemo iz Kliničkog ako ne bude bolje

Izvor: OkRadio.rs, 14.Mar.2014

Lekari Kliničkog centra u Nišu, koji štrajkuju poručili su da će ako se ne ispune njihovi zahtevi napustiti radna mesta. Leakari tvrde da pacijenti neće biti ugroženi štrajkom jer se poštuje minimum procesa rada.   Šef štrajkačkog odbora dr Aleksandar Zlatić rekao je da plate nisu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.