Mogući kupac odložio štrajk u zrenjaninskom Luksolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogući kupac odložio štrajk u zrenjaninskom Luksolu

ZRENJANIN - Radnici Hemijske industrije Luksol iz Zrenjanina odustali su od generalnog štrajka najavljenog za 4. mart, jer se, kako su danas naveli predstavnici sindikata, pojavio strateški partner zainteresovan za kupovinu te fabrike.

Predsednica Samostalnog sindikata u toj fabrici Mirjana Albulj kazala je na konferenciji za novinare da će štrajka biti ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bude postignut dogovor o prodaji.

Prema rečima predsednice sindikata Nezavisnost u Luksolu Marije Ivančić, radnici nisu odustali od svojih zahteva - isplate zarada, ali u ovom trenutku ne žele da ugroze moguću prodaju.

"Sačekaćemo petnaestak dana da vidimo hoćemo li dobiti ikakve naznake o prodaji, a želja nam je da do realizacije tog posla dođe, jer to nam je jedina nada", kazala je Ivančić.

Direktor Luksola Vladimir Zlatanović nije želeo da navede detalje vezane za prodaju, ali je istakao da će ta prodaja, ukoliko do nje dođe, biti najbolja do sada na ovim prostorima.

"Većinski vlasnik, fabrika lekova Jugoremedija, prebacio je novac na naš račun kako ne bi bili u blokadi, a menadžment se obavezao da će jednom mesečno isplaćivati zarade. Ukoliko novca bude više isplate će biti češće", kazao je Zlatanović.

Radnici Luksola održali su prošle nedelje štrajk upozorenja i za 4. mart najavili generalni štrajk ukoliko im ne budu isplaćena zaostala primanja.

Naveli su da im se duguju zarade od druge polovine avgusta prošle godine i da su poslednju uplatu, akontaciju za avgust 2009, koja je u proseku bila 7 hiljada dinara, dobili 22. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odložen štrajk u Luksolu

Izvor: EMportal, 03.Mar.2010

Radnici Hemijske industrije Luksol iz Zrenjanina odustali su od generalnog štrajka najavljenog za 4. mart, jer se, kako su danas naveli predstavnici sindikata, pojavio strateški partner zainteresovan za kupovinu te fabrike.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.