Ministarstvo odbrane pozvalo stanare Bristola da se odmah usele u stanove i samačke hotele

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane pozvalo stanare Bristola da se odmah usele u stanove i samačke hotele

Ministarstvo odbrane Srbije je stanare nekadašnjeg beogradskog hotela "Bristol" koji su zbog nerešenog stambenog pitanja danas stupili u štrajk glađu, pozvalo da se "odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku" i u vojnosamačke hotele "Zvezdara" i "Galeb" u Beogradu.

Reagujući na potez preostalih stanara objekta koji po ugovoru države Srbije i kompanije "Beograd na vodi" treba da pripadne investitoru >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tog projekta, Ministarstvo odbrane je saopštilo da štrajk neće promeniti odluku da lica u "Bristolu" svoje stambeno pitanje mogu rešiti "samo u okviru zakona i uvrđene procedure, poštujući jedinstvenu rang-listu stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 lica".

"Dodelom trajnog stambenog rešenja licima koja su ostala u 'Bristolu', i ostali stambeni interesenti bi imali pravo da tuže Ministarstvo odbrane i dobiju spor. Zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane je u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista. Zato se takva kršenja zakona neće ponoviti ni u ovom niti u bilo kom drugom slučaju", naveo je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica.

Reagujući na izjavu poslanika DS-a Balše Božovića da će Ministarstvo odbrane i ministar Aleksandar Vulin biti odgovorni ako se zbog štrajka pogorša zdravstveno stanje stanara "Bristola", portparol tog resora je ocenio da je "neshvatljivo da pojedini neodgovorni političari izjavljuju da su zabrinuti za zdravlje lica koja su ostala u nekadašnjem hotelu, istovremeno ih podstičući da tu ostanu i da i dalje traže trajni stambeni smeštaj mimo zakona i procedura koje im je Ministarstvo odbrane jasno predočilo".

"Takvim postupanjem daju lažnu nadu licima u 'Bristolu' da mogu nezakonito dobiti trajni stambeni smeštaj", naveo je Gujanica a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da je Ministarstvo formiralo dežurni medicinski tim koji nekoliko puta dnevno obilazi lica u "Bristolu" i u slučaju potrebe, pruža medicinsku pomoć tim osobama.

"Tokom dana ekipa je već izvršila zdravstveni pregled lica, a pored redovnih obilazaka spremna je da im ukaže i hitnu medicinsku pomoć", dodao je Gujanica.

Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu "Bristol" u Beogradu stupili su ranije danas u štrajk glađu koji će po rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Obraćajući se novinarima u holu nekadašnjeg hotela, Stojanović je kazao da je u štrajk stupilo deset porodica i dodao da stanari tog objekta nemaju struju već 18 dana, da je to već drugi put kako im je obustavljena, i dodao da je to "samo deo problema koje treba rešiti" kako bi okončali štrajk.

"Ministarstvo odbrane traži od nas da unapred potpišemo nešto, a da oni potom odluče šta ćemo dobiti", kazao je Stojanović, zastavnik u penziji koji je službovao u Zagrebu, Banjaluci pa na aerodromu Batajnica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane pozvalo stanare Bristola da se odmah usele u stanove i samačke hotele

Izvor: Beta, 05.Sep.2019

Ministarstvo odbrane Srbije je stanare nekadašnjeg beogradskog hotela "Bristol" koji su zbog nerešenog stambenog pitanja danas stupili u štrajk gladju, pozvalo da se "odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku" i u vojnosamačke hotele "Zvezdara" i "Galeb" u Beogradu.Reagujući na potez...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.