Manji priliv migranata u Preševo

Izvor: Studio B, 12.Nov.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji priliv migranata u Preševo

Više od 8.000 migranata za poslednjih 24 sata doputovalo je autobusima iz Miratovca u Prihvatni centar u Preševu, kaže koordinator Kancelarije za mlade u Preševu Valjon Arifi.

S obzirom da je za sutra najavljen štrajk u Grčkoj, Arifi kaže da se prema informacijama koje ima, u narednih tri dana očekuje mali broj ljudi, ali da nakon toga treba očekivati veliki talas izbeglica od oko 20.000 ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Migranti dolaze vozovima, autobusima, automobilima, taksijem. Kako kaže Arifi, autobuski prevoz iz Miratovca do Centra u Preševu funkcioniše do ponoći, posle čega migranti dolaze peške ili taksijima. Ispred Prihvatnog centra u Preševu su redovi, kolone i nervoza. Uprkos tome, sve funkcioniše u najboljem redu, bez incidenata.

Više od 8.000 migranata je za poslednjih 24 sata doputovalo do Prihvatnog centra u Preševu. Nakon štrajka u Grčkoj, u utorak, bilo je registrovano zvanično oko 10.000 migranata za 24 sata. Od utorka uveče do sada registrovano je oko 8.000 a do kraja dana prema našim informacijama biće 10.000 izbeglica.

Migranti su čuli da Slovenija diže ogradu prema Hrvatskoj i zbog toga jako žure da što pre stignu. U sredu uveče njih oko 5.000 čekalo je da se domogne toliko željenih dokumenata sa kojima mogu da krenu prema Hrvatskoj.

Kako javlja Tanjug, autobuski prevoz od Preševa do Šida radi punom parom. Po dva autobusa na svakih 20 minuta kreću ispred Centra put hrvatske granice. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.