Mandić nastavio štrajk glađu u crnogorskom parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić nastavio štrajk glađu u crnogorskom parlamentu

PODGORICA - Lider Srpske liste Andrija Mandić neće odustati od štrajka glađu do ispunjenja zahteva opozicije povodom odluke Vlade Crne Gora da prizna nezavisnost Kosova, saopšteno je iz te koalicije.

"Mandić će do kraja istrajati u svom zahtevu, odnosno opozicija će se izboriti za ono šta su njeni zahtevi, povodom vladine odluke da prizna lažnu državu na teritoriji Srbije", izjavio je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpske liste Dobrilo Dedeić.

Opozicija traži da crnogorske vlasti ponište odluku o priznanju Kosova, organizuju referendum o tom pitanju ili raspišu vanredne parlamentarne izbore.

"Crnogorski režim će, na kraju, ipak, biti primoran da prihvati makar jedan od tri opoziciona zahteva", rekao je Dedeić novinarima u Skupštini Crne Gore.

Zdravstveno stanje

On je naveo da se Mandić, koji štrajkuje glađu od 13. oktobra, oseća dobro, odnosno da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

"Mandićeva upornost i volja da istraje u onome što je politička platforma Srpske liste i njegov personalni zahtev su jači od bilo koje trenutne zdravstvene poteškoće", istakao je Dedeić i podsetio da je lider Srpske liste odbio lekarsku kontrolu.

Dedeić je rekao da je Mandić poručio da nije u parlamentu radi zdravstvenog pregleda, već da ima političke zahteve i da će izdržati zbog naroda Crne Gore koji misli da treba odbiti priznanje lažne države na teritoriji Srbije.

Opozicija bez promena

Prema njegovim rečima, opozicija će u narednom periodu političkim merama pritiskati vlast da bi došla do ostvarenja svojih zahteva.

"Ne postoji nijedan razlog za menjenje našeg političkog kursa kada je u pitanju vladina odluka da prizna nezavisnost Kosova", napomenuo je Dedeić i dodao Mandić nema odgovarajući tretman u Skupštini, navodeći da je lideru Srpske liste, nakon televizijskog signala, bio uskraćen i internet u stranačkim prostorijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačane policijske mere bezbednosti u Podgorici

Izvor: Kurir, 20.Okt.2008, 19:37

PODGORICA, 20. oktobra (Tanjug) - U Podgorici su posle podne znatno pojačane mere policijskog obezbeđenja, u očekivanju dolaska građana koji su pešice krenuli iz Bijelog Polja, Nikšića, Pljevalja i nekoliko gradova primorja, u znak podrške lideru Srpske narodne stranke Andriji Mandiću, koji...

Nastavak na Kurir...

Opozicija zahteva nemoguće

Izvor: Kurir, 21.Okt.2008

PODGORICA - Lider crnogorske Socijaldemokratske partije i predsednik parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je, povodom zahteva opozicije za raspisivanje referenduma o opozivu Vladine odluke da prizna kosovsku nezavisnost, da takvog slučaja nema u svetu. - Nema slučaju u svetu da je neko zbog spoljne...

Nastavak na Kurir...

Opozicija traži prijem kod Vujanovića

Izvor: Kurir, 21.Okt.2008

PODGORICA, 21. oktobra (Tanjug) - Lideri crnogorske opozicije zatražili su danas sastanak sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem radi, kako se navodi, prevazilaženja političke krize nastale odlukom Vlade da prizna jednostranu nezavisnost Kosova. Kako su preneli podgorički mediji, predstavnici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.