Lev protiv bojkota EP u Ukrajini

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Maj.2012, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lev protiv bojkota EP u Ukrajini

Selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da je protiv bojkota Evropskog prvenstva u Ukrajini zbog tretmana bivše premijerke te zemlje Julije Timoščenko, koja služi zatvorsku kaznu.
Lev je rekao da podržava napore da se uslovi u kojima Timoščenko služi kaznu poboljšaju, ali da bojkot mečeva EP u toj zemlji nema nikakvog smisla.
Bivša premijerka služi zatvorsku kaznu od sedam godina zbog zloupotrebe položaja, a zbog navodnih loših >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << uslova za izdržavanje kazne ona je stupila u štrajk glađu.
Slučaj Timoščenkove privukao je veliku pažnju u Evropi, a neki zvaničnici Evropske unije založili su se za bojkot utakmica u Ukrajini zbog nehumanih uslova u kojima bivša premijerka služi kaznu.
Evropsko prvenstvo biće održano u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna do 1. jula.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.