Lekar štrajkuje glađu zbog plata

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar štrajkuje glađu zbog plata

Gornji Milanovac -- Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu Ivan Prodanović (32) počeo je danas štrajk glađu ispred zgrade Skupštine opštine, jer 11 meseci nije primio platu.

Prodanović je novinarima izjavio da je zaposlen u Hitnoj službi i da nema od čega da živi iako je u stalnom radnom odnosu već četiri godine i da nije jedini koji ne prima platu.

"Na vreme sam završio fakultet i nisam mogao da verujem da ću doći u situaciju da nemam hleba da kupim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer skoro godinu dana nisam primio ni dinara, a o stvaranju porodice ne smem ni da mislim", rekao je lekar.

Prodanović je izjavio da na posao odlazi gladan i da će ujutru nastaviti štrajk kada dodje iz treće smene.

Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović za agenciju Beta je rekla da Prodanović i još nekoliko lekara nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i da ne dobijaju plate.

"Mi nemamo sredstva za plate i za to nije nadležna lokalna samouprava, a ako su nezadovoljni mogu da idu i nemam ništa drugo da kažem", izjavila je Dragica Topalović.

Direktorka je objasnila da po republičkim kriterijumima u hitnoj službi treba da radi pet lekara i toliko ih ima, a plate primaju na osnovu ostvarenog prihoda.

Prema rečima lekara Prodanovića, u toj zdravstvenoj ustanovi ima ukupno 11 lekara koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dok direktorka Topalović tvrdi da ih ima manje, odnosno "samo nekoliko".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekar u Gornjem Milanovcu štrajkuje glađu zbog plate

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2014

Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu Ivan Prodanović (32) počeo je danas štrajk glađu ispred zgrade Skupštine opštine, jer 11 meseci nije primio platu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Lekar u Gornjem Milanovcu štrajkuje glađu

Izvor: RTS, 19.Mar.2014

Ivan Prodanović (32), lekar iz Gornjeg Milanovca, počeo je štrajk glađu jer 11 meseci nije primio platu. U milanovačkom Domu zdravlja objašanjavaju da se on i još nekoliko lekara ne nalaze na spisku RFZO-a...Iako je u stalnom radnom odnosu u Hitnoj službi već četiri godine, lekar iz Gornjeg...

Nastavak na RTS...

Lekar štrajkuje glađu, nije primio platu 11 meseci

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2014

Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu Ivan Prodanović (32) počeo je u sredu štrajk glađu ispred zgrade Skupštine opštine, jer 11 meseci nije primio platu. ..Foto: Ilustracija.. ..Prodanović je novinarima izjavio da je zaposlen u Hitnoj službi i da nema od čega da živi iako je u stalnom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Lekar koji štrajkuje nema za hleb

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 08:05

Gornji Milanovac -- Lekar Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu počeo je juče štrajk glađu zbog toga što nije primio 11 plata, piše Blic...On već četiri godine radi u Službi hitne pomoći, a njegova agonija, kako kaže, počela je pre 16 meseci, kada je deo lekara gornjomilanovačkog Doma zdravlja...

Nastavak na B92...

Lekar štrajkuje glađu, jer nema za hleba

Izvor: OkRadio.rs, 20.Mar.2014

Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu, Ivan Prodanović (32), nastavio je sa štrajkom glađu ispred zgrade Opštine zbog neisplaćenih 11 plata. Novinarima je rekao da je u sredu noću radio u trećoj smeni u Hitnoj službi i najavio da će istrajati u strajku galđu jer nema od čega da kupi hleb.   "Neka...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.