Lekar prekinuo štrajk glađu

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar prekinuo štrajk glađu

Gornji Milanovac -- Lekar Ivan Prodanović, koji je štrajkovao glađu ispred zgrade opštine u Gornjem Milanovcu, zbog neisplaćenih plata, prekinuo je štrajk.

Na sastanku koji je održan po podne, postignut je dogovor o dinamici isplate 11 plata za sve lekare, medicinske sestre i nemedicinsko osoblje koji su zaposleni u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu, a nisu na platnom spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dogovoreno je da se iz opštinskog budžeta izdvoje sredstva za isplatu zaostalih zarada.O daljim koracima pregovaraćemo sa nadležnim ministarstvom. Očekujem da već sutra dobijemo prvi deo plate za maj 2013. godine", izjavio je Prodanović.

Višečasovnom sastanku, prema njegovim rečima, prisustvovali su državni sekretar ministarstva zdravlja Zoran Kovačević, predsednik opštine Milisav Mirković, predstavnici doma zdravlja i zdravstvenog centra.

Podsetimo, lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu Ivan Prodanović (32) počeo je juče štrajk glađu ispred zgrade Skupštine opštine, jer 11 meseci nije primio platu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lekar prekinuo štrajk glađu

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2014

Lekar Ivan Prodanović, koji je štrajkovao glađu ispred zgrade opštine u Gornjem Milanovcu, zbog neisplaćenih plata, prekinuo je štrajk.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.