Lasta ipak neće u štrajk

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Okt.2017, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lasta ipak neće u štrajk

BEOGRAD - Saobraćajno preduzeće "Lasta" saopštilo je da je rukovodstvo tog preduzeća u razgovoru sa ministrom privrede Goranom Kneževićem postiglo sporazum.

Oni su se dogovorili da se ne održi generalni štrajk zakazan za sutra.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Nadzornog odbora "Lasta" Toni Gajić navodi se da je na današnjem sastanku u prostorijama Ministarstva privrede postignuta saglasnost da se zahtevi Štrajkačkog odbora uvaže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
"Postignuta je saglasnost da se nastavi proces rada u Saobraćajnom preduzeću 'Lasta'", piše u saopštenju.

Sastanku su pored Gajića prisustvovali i generalni direktor "Laste" Veljko Vukobratić, predstavnici Samostalnog sindikata tog preduzeća, Nezavisnog sindikata radnika "Laste", kao i predstavnici Štrajkačkog odbora.

Predsednici dva sindikata, Nezavisnost i Samostalnog sindikata, i šest radnika beogradskog saobraćajnog preduzeća "Lasta" 29. septembra štrajkovali su glađu, a 80 zaposlenih protestovalo je ispred sedišta te firme u Beogradu jer su želeli da spreče odlazak preduzeća u stečaj.

Potpredsednik sindikata Nezavisnost Dragan Filipović rekao je da su predsednici Nadzornog odbora i Izvršnog odbora podneli ostavke, a izvršili su pritisak i na rukovodioce da učine isto, što po njegovoj oceni "Lastu" vodi u stečaj s obzirom da ne postoji rukovodstvo.

On je kazao da je njihov zahtev da se postave predsednici i Izvršnog i Nadzornog odbora koji "nemaju kriminalnu prošlost".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.