Kurir: Kraj štrajka u RGZ, Katastar počinje da radi 12.aprila

Izvor: B92, 08.Apr.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurir: Kraj štrajka u RGZ, Katastar počinje da radi 12.aprila

Beograd -- Posle jednomesečnog štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, odlukom Vlade Srbije Katastar će ponovo početi sa radom u petak 12. aprila.

To je objavio "Kurir" pozivajući se na izvore iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić.

"Na osnovu odluke Vlade Srbije o Uredbi koja definiše minimum procesa rada u Katastru, doneta je odluka da će od petka biti odblokiran RGZ. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Štrajk u Katastru je jedan od najkompleksnijih od svih sa kojima se Vlada susrela do sada", kaže izvor "Kurira" iz kabineta predsednice Vlade.

Kako dodaje, sa štrajkačima je održano nekoliko sastanaka, u kojima je učestvovala i premijerka Ana Brnabić. Poseban problem, navodi se, predstavljalo je to što je štrajkački odbor brojao 30 članova, a odluke su se donosile konsenzusom što je do sada neviđeno. Dešavalo se da ne obaveštavaju svoje filijale po Srbiji o donošenju nekih odluka.

"Ovo zaista traje predugo. Rukovodici sektora će videti šta je to minimum procesa rada, ali više neće smeti da se dešava potpuna obustava rada. Od petka Katastar definitivno ponovo radi", navodi izvor "Kurira".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ ŠTRAJKA U RGZ Katastar počinje da radi 12. aprila

Izvor: Blic, 08.Apr.2019

Posle jednomesečnog štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, odlukom Vlade Srbije Katastar će ponovo početi sa radom u petak, 12. aprila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.