Izvor: B92, 21.Apr.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za utaju poreza

Beograd -- Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Z.V, direktora preduzeća "Super slap" iz Beograda i ovlašćenog lica te firme LJ.J. zbog utaje poreza.

Kako je saopšteno iz Poreske uprave, oni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za 25.829.597 dinara. Z.V. je u saizvršilaštvu sa LJ.J, u nameri da izbegne plaćanje poreza po odbitku, od avgusta do decembra 2009. godine, u poslovnim knjigama evidentirao deo ostvarenog prometa dobara na malo bez uplate pazara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tekući račun preduzeća.

Prijavljeni nije pružio dokaze da je taj novac koristio u poslovne svrhe, čime je izbegao obračun i plaćanje poreza, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava zbog poreske utaje podneta je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi Poreska uprava, koja je u sastavu Ministarstva finansija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivične prijave protiv direktora Slap grupe

Izvor: Blic, 22.Apr.2010, 14:20

Poreska policija je podnela krivične prijave protiv direktora i vlasnika beogradske Slap grupe - Fabrika u Čačku, zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za 135 miliona dinara...Prijave su podnete protiv S.P, vlasnika tog preduzeća Č.P, koji je bio generalni direktor od 2005. do...

Nastavak na Blic...

Utajili 135 miliona dinara

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2010

Poreska policija saopštila je danas da je podnela Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv četiri osobe, tri iz preduzeća ''Slap group fabrika'' u Čačku, zbog sumnje da su utajili porez i da nisu plaćali porez po odbitku i time oštetili budžet Srbije u iznosu od oko 135...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.