Utajili 135 miliona dinara

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utajili 135 miliona dinara

Poreska policija saopštila je danas da je podnela Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv četiri osobe, tri iz preduzeća ''Slap group fabrika'' u Čačku, zbog sumnje da su utajili porez i da nisu plaćali porez po odbitku i time oštetili budžet Srbije u iznosu od oko 135 milona dinara.

Prijave su podnete protiv vlasnika preduzeća S.P., direktora za period mart 2005. do februar 2008. godine Č.P., finansijskog direktora S.T. i fizičkog lica S.P. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

U saopštenju se navodi da je Č.P osumnjičen da je u saizvršilaštvu sa S.P. i S.T., u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza za 2006. godinu, u poslovnim knjigama preduzeća i predatim poreskim prijavama PDV, iskazao manji promet od ostvarenog i umanjio PDV obavezu u iznosu od 10 i po miliona dinara.

On je osumnjičen i da je za 2005. i 2006. godinu neosnovano umanjio poresku osnovicu za utvrđivanje poreza na dobit preduzeća i izbegao plaćanje poreza na dobit u iznosu od oko pet miliona dinara.

Č.P. je osumnjičen da je sa S.P. i S.T. i uz pomaganje četvrtog prijavljenog S.P. lažnim ugovorom o pozajmici 120.107.667 dinara, izbegao da plati porez oko 22 miliona dinara.

U saopštenju se navodi da je Č.P. zajedno sa S.P. i S.T, u periodu od januara 2006. do januara 2008. godine, zaposlenim radnicima isplatio neto zarade u ukupnom iznosu od 137 miliona dinara, a da istovremeno nije platio porez i doprinose u iznosu od 96 miliona dinara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.