Kragujevački oružari sutra štrajkuju ispred Upravne zgrade

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački oružari sutra štrajkuju ispred Upravne zgrade

Štrajkački odbor Sindikalne organizacije "Zastava oružje", je nakonneuspelih razgovora sa ministrom odbrane i Nadzornim odborom, doneoodluku dasutra u 11 časova održi štrajk ispred upravne zgrade fabrike.

U saopštenju Štrajkačkog odbora navodi se da će štrajk započeti zborom ispred zgrade Sindikata odakle će se štrajkači uputiti ka upravnoj zgradi Zastava oružja gde će protest biti nastavljen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Predsednik Samostalnog sindikata fabrike "Zastava oružje" Dragan Ilić rekao je da na sastanku predstavnika sindikata sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom koji je održan ranije danas u Beogradu nije došlo do "približavanja stavova o zahtevima".

Oružari suprošlog četvrtka održali jednočasovni prekid rada na radnim mestima, protestujući zbog toga što direktor radnicima u traženom roku, do 19. januara nije isplatio bonus od po 25.000 dinara.

Vlada i resorno ministarstva upozoreni su na loše poslovne rezultate fabrike u poslednjih nekoliko godina i ukazano im je na odgovornost rukovodstva.

Zatraženo je i da se fabrika izuzme iz najavljene privatizacije.

Direktor Zastava oružje Milojko Brzaković je u izjavi medijima prošlog četvrtka dematovao navode sindikata o poslovanju fabrike i optužio čelnike sindikata da manipulišu radnicima zarad ličnih interesa i iz nezadovoljstva što su im ukinute "privilegije" koje su ranije imali u fabrici.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.