Konstantin u štrajku!

Izvor: TV Arena Sport, 25.Feb.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin u štrajku!

Košarkaški klub Konstantin nije odustao od Superlige, ali Nišlije se već dugo nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciji gde se košarkašima duguju 4 plate.

Ovo je četvrta sezona za redom kako na odlične rezultate i fenomenalne uspehe ovog košarkaškog kolektiva mrlju bacaju neredovna primanja, čime su igrači primorani da prekinu sa treninzima kako bi primili zaostale zarade.

Kapiten tima Mladen >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << Vitković izašao je ispred svog kolektiva sa izjavom da ekipa ne želi da trenira dok im ne budu isplaćene zaostale zarade, budući da su primili samo pola januarske plate.

"Decembra smo primili pola plate za oktobar i to nam je poslednje primanje ove sezone. Duguju nam se 4 plate ove sezone, a starijim igračima se duguju zarade i za prethodna dva nastupa u Superligi, tako da kada se uzme sve u obzir, oni ove takmičarske godine nisu primili nijednu", kažu igrači Konstantina.

Posebno košarkaše Konstantina boli slika koja se stvara u javnosti. Slika o klubu koji je prema rezultatima najbolji sportski ambasadori Niša. Igraće treći put u poslednje 4 sezone Superligu a poslednja dva puta su predstavljali Grad na Kupu Radivoja Koraća.

Na ovaj očajnički korak su se odlučili nakon više lažnih obećanja o isplati zarada.

"Obećali su nam da ćemo platu i po dobiti do kraja februara. Zatim je priča bila za prošli četvrtak, pa za ovaj ponedeljak, a tada nam je rečeno da će 80% biti u petak. Mnogo puta smo zbili redove i drugarstvom prešli preko svega, ali ovo više nema smisla. Dok nam se ne isplate dve zarade ne vraćamo se na trening", ogorčeni su košarkaši Konstantina.

U Nišu je opšte poznato da jedina zasluga što klub uopšte postoji ide treneru Marku Cvetkoviću i petorici, šestorici igrača koji su tu nekoliko godina.

"Pokušavao sam sigurno pet, šest puta ove sezone da utičem na igrače i argumentovano odložim ovakav rasplet. Međutim, ovaj put stvarno nisam uspeo, jer nisam znao kako više, i poštujem odluku igrača, jer su me razlozima ubedili da je ovakav korak potpuno opravdan",  izneo je svoje mišljenje Cvetković i stao uz svoje igrače.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.