Klimatski štrajk: Mladi zahtevaju promene

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Sep.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klimatski štrajk: Mladi zahtevaju promene

Mladi Srbije okupiće se 20. septembra u 17 časova, kod Terazijske česme u protestnoj šetnji da podrže mlade širom sveta u borbi protiv ubrzanih klimatskih promena.

 
Planeta Zemlja je u krizi. Mi ćemo se suočiti sa ekološkom katastrofom i klimatskim slomom u vrlo bliskoj budućnosti ako oni koji odlučuju ne reaguju hitno i radikalno promene našu putanju. Naučnici već godinama daju sve ozbiljnija upozorenja o stanju naše planete, a hitnost i ozbiljnost njihove poruke u poslednje vreme eskaliraju. Jasno je: akcija je neophodna sada.
 
Obrazovanje je ključno za mlade? Postavlja se pitanje zašto ići u školu i obrazovati se za budućnost, ako je neće biti? Ako se ne preduzme nešto odmah, budućnosti...
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.