KOLAPS BRITANSKOG ZDRAVSTVA! Najavljen štrajk medicinara - biće odloženo 250.000 pregleda i operacija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 23:17

KOLAPS BRITANSKOG ZDRAVSTVA! Najavljen štrajk medicinara - biće odloženo 250.000 pregleda i operacija?

Oko 250.000 operacija i pregleda moglo bi da bude odgođeno u Britaniji zbog štrajka lekara sedeće sedmice, upozorila je danas Konfederacija Nacionalne zdravstvene službe.

Pacijenti će verovatno osetiti veće posledice jer četvorodnevni štrajk dolazi posle uskršnjeg vikenda, rekla je doktor Lejla Mekej, direktor u udruženju šefova zdravstvene službe.

Obustava rada je trebala da počne u utorak, 4. aprila, preneo je Bi-Bi-Si.

Šefovi bolnica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekli su da ne mogu da garantuju da će pacijenti biti bezbedni i da se upravnici bore da organizuju osoblje tokom štrajka, što će uticati i na hitnu i na planiranu negu.

Britansko medicinsko udruženje saopštilo je da neće biti izuzeta nijedna zdravstvena služba, ali da postoje planovi za zaštitu pacijenata, što bi moglo uključivati povlačenje mlađih doktora iz štrajka ako pojedine bolnice prijave da su životi u neposrednoj opasnosti.

Udruženje poziva na povećanje plata za 35 odsto da bi se nadoknadilo 15 godina rasta plata ispod stope inflacije.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Veliki štrajk ljekara, odgađa se 250.000 operacija i pregleda

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2023, 09:53

LONDON – Oko 250.000 operacija i pregleda moglo bi da bude odgođeno u Britaniji zbog štrajka ljekara sljedeće sedmice, upozorila je danas Konfederacija Nacionalne zdravstvene službe. FOTO; Pixabay Pacijenti će vjerovatno osjetiti veće posljedice jer četvorodnevni štrajk dolazi poslije uskršnjeg...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.