KG: Profesor štrajkuje glađu

Izvor: B92, 27.Avg.2012, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Profesor štrajkuje glađu

Kragujevac -- Profesor istorije Miroslav Đurđević koji ima 34 godine staža, a sada je nezaposlen i dobija socijalnu pomoć od 6.000 dinara mesečno, počeo je štrajk glađu.

"Pre tri godine razrešen sam dužnosti direktora škole u Konjuhu kod Kruševca, posle čega sam mesec i po dana radio na zameni kao profesor istorije u jednoj osnovnoj školi u Kragujevcu i od tada sam bez posla", rekao je Đurđević lokalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televiziji.

Đurđević je kazao da glađu štrajkuje ispred kancelarije načelnika školske uprave za Šumadijski okrug, od kojih očekuje da pomoć, jer je saznao da 3. septembra dva profesora istorije odlaze u penziju, kao i da ne bira mesto i školu u kojoj bi radio.

"Ako se ukaze mesto ili mogućnost za zaposljavanje novih profesora o tome će odlučiti direktori škola", rekao je načelnik školske uprave Radujko Damjanović.

On je naglasio da je "Đurđević za tu upravu u istom polozaju kao i drugi prosvetni radnici koji su tehnološki višak, a čija je preraspodela u toku".
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.