JEDNODNEVNA OBUSTAVA RADA! Advokati sutra stupaju u štrajk - ovo je razlog (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 15:53

JEDNODNEVNA OBUSTAVA RADA! Advokati sutra stupaju u štrajk - ovo je razlog (FOTO)

AKS navodi da putem medija treba obavestiti građane o obustavi rada i posledicama.

Advokati sutra u štrajku u svim postupcima bez izuzetka zbog spornih stavova Vrhovnog kasacionog suda (VKS).

Kako se navodi na sajtu Advokatske komore Srbije sutra, 24 septembra, avokati neće postupati u postupcima pred sudovima i drugim organima bez izuzetaka.

- Obustava se odnosi na sve postupke uključujući i tzv. pritvorske predmete, postupke prema maloletnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i postupke po privremenim merama. U toku obustave rada advokati mogu da sačinjavaju pismene podneske koji su vezani za rok i u situaciji kada bi stranka izgubila pravo na podnošenje pravnog sredstva ili bi joj bila naneta nenadoknadiva šteta - navodi se u saopštenju AKS.

Podsećamo, VKS je prošle nedelje usvojio dopunu svog stava prema kom su se sudovi do sada upravljali kada je reč o tužbama građana protiv banaka zbog naplate troškova obrade kredita.

Адвокатура Србије незадовољна новим ствовима Врховног касационог суда ступа сутра у једнодневну обуставу рада. pic.twitter.com/chH5SnvJZ2

— Адвокатска комора Србије (@AKSrbije) September 23, 2021
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Advokati u petak stupaju u štrajk

Izvor: RTS, 23.Sep.2021

Advokati u Srbiji u petak će u svim predmetima, bez izuzetka, stupiti u jednodnevni štrajk zbog spornih stavova Vrhovnog kasacionog suda (VKS) u vezi sa sa troškovima obrade bankarskih kredita i naplate premije osiguranja. . Upravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS)...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.