Izraelski avioprevoznici prekinuli štrajk

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski avioprevoznici prekinuli štrajk

Izraelski avioprevoznici prekinuli su štrajk zbog kojeg na hiljade putnika nisu mogle da polete ili su ostale zaglavljene u tranzitu, saopštilo je večeras ministarstvo finansija jevrejske države.

Ministarstvo je navelo da će izraelska vlada uzeti u obzir zabrinutost avioprevoznika zbog troškova za bezbednost usled pristupanja ugovoru o "otvorenom nebu" sa Evropskom unijom.

Avioprevoznici su na to rekli da će prekinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajk, a moćni sindikat Histadrut je saopštio da će odustati od namere da sutra zaustavi sva poletanja sa međunarodnog aerodroma "Ben Gurion".

Štrajk je pokrenut juče, u znak protesta zbog potpisivanja sporazuma koji bi trebalo da se primenjuje od aprila 2014. godine.

Oni koji podržavaju pristupanje "otvorenom nebu" kažu da će to smanjiti cene i poboljšati turizam. Sindikati avioprevoznika, pak, poručuju da će im "otvoreno nebo" ugroziti radna mesta.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.