I mi smo štrajkovali sa FAP-om

Izvor: B92, 01.Nov.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I mi smo štrajkovali sa FAP-om"

Priboj -- Radnici pribojske Fabrike sedišta u restrukturiranju, koji su bili u štrajku i zajedno sa radnicima FAP-a, očekuju pomoć vlade "u paketu" sa FAP-om.

Sa radnicima FAP-a u štrajku su bila 53 radnika Fabrike sedišta koji su juče, takođe prekinuli štrajk, navodi rukovodstvo te fabrike.

Prema rečima generalnog direktora Fabrike sedišta, Dragiša Živkovića, i ovo preduzeće je u procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << restrukturiranja, a zarade radnicima nisu isplaćene od marta ove godine.

"Takodje, zaposlenima nisu overene zdravstvene knjižice, a zbog činjenice da proizvodnja u FAP-u stoji, ni mi nemamo posla", naveo je on danas u izjavi Tanjugu.

Živković kaže da su Vlada Srbije, kao i resorna ministarstva upoznati sa tim problemima.

"Dodatnu teškoću predstavljaju nenaplaćena potraživanja od brojnih firmi u Srbiji od oko 10 miliona dinara. Nakon posete Aleksandra Vučića i mi se nadamo boljim danima za našu fabriku jer će pokretanjem proizvodnje u FAP-u biti posla i za nas", istakao je Živković.

Fabrika sedišta Priboj osnovana je 1967. godine. Osnovna delatnost je proizvodnja delova i dodatne opreme za motorna vozila, a broji 54 zaposlena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I mi smo štrajkovali sa FAP-om

Izvor: Akter, 01.Nov.2013

Radnici pribojske Fabrike sedišta u restrukturiranju, koji su bili u štrajku i zajedno sa radnicima FAP-a, očekuju pomoć vlade "u paketu" sa FAP-om

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.